Over Excelsior


Ons koor "Christelijk gemengde zangvereniging Excelsior" is op 5 januari 1977 opgericht onder de leiding van de heer Gijzen. En heeft dus inmiddels in 2017 haar 40 jarig jubileum mogen vieren met een prachtige concertuitvoering in de Gereformeerdekerk te Kockengen

Sinds januari 1977 hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Verschillende dirigenten hebben onze zang geleid, leden kwamen en leden gingen, maar er wordt nog steeds even enthousiast als in de begintijd gezongen.

Ons zangkoor bestaat uit leden die behalve van zingen ook houden van een stukje gezelligheid. Zo wordt er in de pauze heel wat bijgepraat en aan het begin van ieder nieuw zangseizoen houden we een gezellige barbecue met elkaar.

In mei 2006 zijn we ook met elkaar 3 dagen naar Engeland geweest. We hebben daar gezongen in de mooie kathedraal in Canterbury, en ook nog een uitvoering gegeven in Maidstone samen met een Engels kinderkoor.

Ook in de toekomst hopen wij van tijd tot tijd een uitstapje te gaan maken. We proberen dan iedere keer naar een ander land te gaan. Zo hebben we in juli 2014 een uitstapje naar Belgie gemaakt en Antwerpen en Brugge bezocht. Een prachtige trip met als hoogte punten het zingen in enkele prachtige kerken ( zie de foto's).

Op dit moment telt ons koor rond de 65 leden.

Ieder jaar geven we een aantal uitvoeringen, waaronder: kerstuitvoering , paasuitvoering, zingen in verzorgingshuizen. Ook hebben we wel meegewerkt aan een opname voor "Nederland Zingt" op uitnodiging van de E.O.

Ons zangrepertoire bestaat uit zowel Nederlandstalige als Engelstalige liederen en is heel afwisselend met bijvoorbeeld een aantal prachtige stukken van Johan Bredewout.

Elke woensdagavond wordt er met zeer veel plezier en enthousiasme, onder leiding van onze dirigent Wim de Penning, gerepeteerd en wordt er hard gewerkt aan de kwaliteit en het zangniveau van ons koor.

 

Onze repetitieavond is elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Gereformeerdekerk aan de Dreef te Kockengen.

Nu zijn we onze liederen voor het Kerstconcert, gepland op D.V. 20 december 2023 aan het instuderen. 

Kom eens luisteren en u zal merken hoe leuk het is om met elkaar te repeteren om dit later op een concert te laten horen aan wie het horen wil.